Přijďte zažít den plný evropských příležitostí, který pro vás připravili organizátoři z Brno for you ve spolupráci s MENDELU Brno a SVOŠS Jihlava! Čekají vás dvě interaktivní aktivity, které propojí zábavu s učením a přiblíží vám svět programu Erasmus+.

Datum a místo:
16. října 2024, 16:00 – 19:00 MENDELU Brno, pozvánka na akci Erasmus+ Days
17. října 2024, 10:00 – 12:00 SVOŠS Jihlava, pozvánka na akci Erasmus+ Days

Co jsme pro vás připravili?

  1. Escape box: Unikni do světa evropských příležitostí
    Vyrazte na dobrodružnou cestu plnou hádanek a překážek, které vás provedou světem Erasmus+! Společně ve skupině budete řešit úkoly a sbírat indicie, které vás dovedou až k získání Youthpassu – certifikátu neformálního vzdělávání. Na této cestě vás doprovodí naši zkušení lektoři, kteří vás zároveň seznámí s klíčovými kompetencemi, jež můžete získat zapojením se do programu Erasmus+.
  1. We are all humans: virtuální realita
    Vstupte do světa virtuální reality a zažijte, jaké to je žít s handicapem. Pomocí 360° videí natočených v rámci mezinárodních projektů Erasmus+ budete mít jedinečnou příležitost lépe pochopit téma inkluze a solidarity v naší společnosti. Tento workshop vám otevře oči nejen v oblasti technologií, ale také v porozumění rozmanitosti a lidským hodnotám.

Hlavní témata akce:

  • Inkluze a rozmanitost
  • Digitální transformace
  • Zapojení do demokratického života
  • Společné hodnoty a občanská angažovanost

Akce je zaměřena především na studenty středních, vyšších odborných a vysokých škol ve věku 15–30 let, ale vítáni jsou všichni, kdo mají zájem o evropské projekty a jejich možnosti.

Proč se zúčastnit?
Získáte cenné informace o programu Erasmus+ a Evropském sboru solidarity, objevíte nové příležitosti pro mezinárodní výměny a dobrovolnictví a vyzkoušíte si praktické aktivity, které vás provedou světem neformálního vzdělávání. Připravili jsme pro vás i odkazy na další možnosti, jak se zapojit do evropských projektů – jak v Česku, tak v zahraničí.

Jak se přihlásit?
Obě akce jsou volně přístupné veřejnosti, ale pro účast na workshopu v Jihlavě je nutné se registrovat! Registrační formulář naleznete ZDE.

Těšíme se na vás 16. a 17. října v Brně a Jihlavě!